CoNStruction17

Druga godina CoNStruction-a bila je još uspešnija od prve. Ovaj put, broj učesnika bio je veći i došli su iz različitih mesta: Italije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Svi su uspešno predstavili svoje univerzitete iz gradova iz kojih dolaze.

Prvog dana smo dočekali naše goste i pobrinuli se da stignu do svojih udobnih soba. Posle toga smo organizovali sastanak za učesnike i organizatore. Tokom konferencije učesnici su imali zanimljive dnevne aktivnosti koje su uključivale različite vrste predavanja, ali su takođe imali priliku da posete neka od lokalnih gradilišta. Imali su takmičenje u kome su mogli predstaviti svoj naučni rad iz oblasti građevinarstva i najbolji radovi su bili nagrađeni. Neka od predavanja tokom CoNStruction-a su bile: Studije o ekološki prihvatljivom betonu koji uključuju otpad kao veštački agregat (mr Slobodan Šupić), numeričke simulacije konstrukcijskog ponašanja pod vatrom (mr.sc. Igor Džolev), dizajn i konstrukcija Žeželjevog mosta u Novom Sadu (DEL ING), montažna rešenja za građevinarstvo: ojačane stene MSE Valls i TechSpan Arches (Goran Krznarić). Učesnici su posetili veliko gradilište u centru grada pod imenom Naučno tehnološki park, gde su mogli da vide upotrebu prednapregnutog betona, kao i interesantnu organizaciju samog gradilišta. U program je bila uključena i radionica za sve učesnike.

Poslednji dan CoNStruction-a, organizatori su zatvorili konferenciju, napravili su malu procenu celog događaja, a učesnicima su dodeljeni sertifikati. Veliki deo konferencije obuhvatao je i razgledanje Novog Sada, gde su učesnici mogli da vide sve glavne tačke grada, te su imali priliku da steknu nova prijateljstva.

Više slika možete pronaći ovde.